La TJO 2005 omple Igualada de músics

Com cada any, la ciutat d’Igualada és el centre de confluència de diverses orquestres joves de Catalunya i l’estat espanyol organitzant la Trobada de Joves Orquestres 2005. Aquest any les orquestres convidades van ser l’Orquestra del Conservatori de Gasteiz i l’Orquestra del Conservatori de Cervera, que treballaren conjuntament amb els músics de la JOSA sota la batuta dels directors Xavier Puig i Elisenda Carrasco i compartiren el cap de setmana. Cal remarcar que ja fa 10 anys que Igualada i la JOSA organitzen aquesta trobada per tal de fomentar la música i l’amistat entre diverses localitats.

El concert que va donar per acabada la Trobada es realitzà el diumenge dia 20 de febrer a 2/4 d’1 del migdia al Teatre Municipal de l’Ateneu d’Igualada. A la primera part els joves músics de la JOSA-Aleví i de Cervera interpretaren 5 danses “Tiz Darab” de Bela Bártok i 2 peces de E. Grieg, dirigint l’orquestraElisenda Carrasco. A la segona part, dirigida pel director assistent de l’OBC, Xavier Puig, els músics de la JOSA i de Gasteiz interpretaren diversos números del ballet de la “Bella durment” de P.I. Tchaikovsky i l’obra guanyadora del Concurs de Composició per a orquestres joves “Paquita Madriguera”de l’any 2003: “Nocturn” de Gerard López.

El concert va finalitzar amb aplaudiments per part del públic i la despedida dels músics convidats.