Multitudinari oratori per celebrar els mil anys de Sta. Maria

En motiu del Mil·lenari de Sta.Maria, basílica d’Igualada, el passat 28 de març es va estrenar l’oratori “Mil anys” amb música de Valentí Miserachs i lletra d’Antoni Dalmau. L’obra va ser interpretada per 250 cantaires procedents de la totalitat de les corals igualadines, incloses les corals infantils, ja que l’obra així ho requeria, per la Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia, a més de la presència musical de l’orgue de la basílica i les campanes, i per 5 solistes: Núria Mas, soprà, Marta Valero, mezzosoprà, Ferran Campabadal, tenor, Toni Marsol, baríton i Joan Sebastià Colomer, baix, tot sota la direcció del mateix compositor, Mn. Valentí Miserachs. L’església va restar petita per la multitudinària assistència de públic (més de 2000 persones) que no es van voler perdre l’efemèride.
El text de l’oratori tractava, en els dos primers quadres, del naixement de Catalunya i en el tercer i el quart del naixement d’Igualada al voltant de l’església; en aquestes parts els motius principals de l’obra feien referència a goigs i himnes locals. El dia de Sant Jordi es va posar a la venta el CD de la gravació del concert que es va fer a càrrec de Pere Casulleras i Marc Marcé.

Continua llegint per veure la galeria de fotos